Menu

Nieuws

28/04/2020

Kleur en speel mee met Fred Brevet

In deze tijden moeten heel wat kinderen wachten op hun zwembrevet. De zwembaden zijn gesloten, lessen geannuleerd, brevetafnames uitgesteld. Fred Brevet is alle sportieve kindjes natuurlijk niet vergeten en zorgde voor kleurplaten en spelletjes om het wachten op een nieuw brevet te verzachten!


03/04/2019

Fred brevet op school: 3 scholen aan het woord

Eén leerlijn zwemmen voor iedereen, één brevettenlijn voor alle partners. De eerste focus is duidelijk waterveiligheid, nadien een mooie zwemslag. Zwembaden en sportdiensten scharen zich achter de lijn, maar hoe gaan scholen aan de slag? Wat zijn hun bevindingen? Waar knelt het schoentje? En Vooral: hoe lossen ze dat dan op?

Lees het hier


20/05/2016

Kalmthout kiest voor de nieuwe leerlijn zwemmen

Voor ouders is het soms moeilijk om in te schatten waar de nieuwe leerlijn om draait. Leren kinderen dan geen schoolslag meer? Moeten ze tegenwoordig niet meer goed leren zwemmen? Ilse Van Spaendonk van de gemeentelijke sportdienst en Inge Vorsselmans van zwemclub Arvicola beantwoorden een aantal veelgestelde vragen in het lokale tijdschrift van Kalmthout.

Lees het hier


04/05/2016

Fred Brevet zwemt mee in Antwerpen

Sporting A, de sportdienst van de stad Antwerpen, schoolt samen met Watersafety Academy (WASA) zijn redders bij in de nieuwe Vlaamse leerlijn zwemmen. Bij die leerlijn horen nieuwe brevetten en aangepaste proeven. In het topsportbad Wezenberg kregen alle 64 redders de technieken aangeleerd om die proeven correct af te nemen. Ook 32 lesgevers van buurtsport verenigingen kregen dezelfde cursus.


15/04/2016

Ook de onderwijsnetten staan achter de leerlijn zwemmen

De leerlijn zwemmen is niet alleen voor de zwemclubs, of niet alleen voor de zwemlessen van de sportdienst. Neen, ook scholen moeten mee in het bad. De drie onderwijskoepels staan volledig achter de nieuwe leerlijn. Het Gemeenschapsonderwijs heeft de eindtermen al aangepast. Het katholiek onderwijs en OVSG hebben de promotie opgestart, wijden artikels aan de materie en organiseren bijscholingen over de leerlijn zwemmen voor hun leerkrachten LO, maar ook voor kleuterleidsters en andere begeleiders in het zwembad. Ongeacht de eindtermen staan dus ook deze twee netten helemaal achter de leerlijn zwemmen.


06/10/2015

Welkom op de nieuwe site van Fred Brevet

Fred is niet gewoon een waterdruppel, maar een echte compagnon die je meeneemt op een fantastische ontdekkingstocht onder en boven water. Fred Brevet is jouw vriend als je je goed en veilig wil voelen in en rond het water. Eerst laat Fred je kennismaken met de waterdieren. En voel je je veilig in het zwembad? Dan zal Fred je zelfs beter en langer leren zwemmen.

Ga naar zwembrevetten


06/10/2015

PIETER TIMMERS IS HET GEZICHT VAN DE NIEUWE CAMPAGNE

Pieter Timmers is een echte topzwemmer in volle voorbereiding om medailles te halen op de Olympische Spelen in Rio 2016. Zwemmen is voor hem een passie. Zijn thuisbasis is het nieuwe topsportzwembad Wezenberg in Antwerpen en daar traint hij meer dan 28 uur per week. Maar ooit begon hij ook met het prille begin. Daarom steunt Pieter deze campagne. Want wie het zwemmen niet vroeg krijgt aangeleerd, en bovendien het plezier van het water niet kan ontdekken, zal nooit op dit topniveau kunnen meedraaien.

Ga naar zwembrevetten

Fred Brevet op school : Drie scholen aan het woord