Menu

Reddend zwemmen

Voor de brevetten Reddend zwemmen werken we samen met de Reddingsfederatie (Redfed). Hier ligt de focus zowel op jezelf redden in moeilijke situaties, als op het redden van anderen.

Op deze brevetten worden verschillende proeven afgelegd die kinderen en jongeren bewust maken van hun eigen kennis om, ook in gevaarlijke situaties, de juiste beslissing te nemen in het water. Daarnaast stimuleren de proefjes het besef dat, zelfs met kleine inspanningen, je ook een hulp kan zijn voor anderen in nood.

Bekijk het filmpje

Bekijk het filmpje

Bekijk het filmpje

 1. Ik kan met een redderssprong in het diepe water gaan gevolgd door 50 meter zwemmen in losse kledij met het hoofd boven water.
 2. Ik kan 10 meter onder water zwemmen door een hindernissenparcours
  gevolgd door 15 meter op mijn rug zwemmen met mijn polsen boven water.
 3. Ik kan een persoon op een drijvend voorwerp redden (Combinatietest).
 4. Ik ben gekwetst geraakt en red mezelf uit het water (Combinatietest).
 1. Ik kan duiken in het diepe water en na 15 meter onder water zwemmen een voorwerp opduiken in het ondiepe water gevolgd door 10 meter op mijn rug zwemmen met het voorwerp en mijn polsen boven water.
 2. Ik kan een persoon in het diepe water redden (Combinatietest).
 3. Ik ben oververmoeid en red mezelf uit het water (Combinatietest).
 1. Ik kan duiken in het diepe water en 25 meter onder water zwemmen.
 2. Ik kan een drenkeling in het diepe water redden (Combinatietest).
 3. Ik ben gevallen en red mezelf uit het water (Combinatietest).

Naast het reddend zwemmen hebben we 2 brevetten Waterveilig gemaakt, samen met WASA. Deze brevetten bouwen verder op de waterveiligheidsbrevetten in het niveau ‘leren veilig zwemmen’, en sluiten naadloos aan op de 50m-waterveiligheidstest - de Orka. Zie blok 'Waterveilig'